Student Uses Maple to Learn by Teaching Others - Maplesoft

Bruger case:
En studerende bruger Maple til at lære matematik - ved at undervise andre

Udfordringen
Mikkel Bjørn, der er en talentfuld matematisk studerende i Danmark, ønskede et værktøj til nemmere og mere nøjagtig beregning af problemer og formler, der kunne understøtte hans færdiggørelse af opgaver, samt forbedre hans resultater i matematiske konkurrencer.

Løsningen
Mikkel begyndte at bruge Maple i sit matematik- og forskningsarbejde til at hjælpe med elementer til beregning, så han kunne koncentrere sig mere om selve problemet. Han brugte også Maple til at forberede sig til forskellige matematik konkurrencer, hvoraf nogle krævede et afsluttende arbejde, der var mere avanceret end hans niveau i studiet på det tidspunkt.

Gevinsten
Maple gjorde Mikkels arbejde mere enkelt, og forbedrede hans forberedelser til konkurrencer og opgaver. Det gjorde ham i stand til at finpudse sin koncentration, så han kunne arbejde mere effektivt og løse komplekse problemer. Mikkel bruger også Maple til at undervise yngre elever, der til gengæld er medvirkende til, at han kan styrke sin egen viden og uddannelse.


Mikkel Bjørn, der er en talentfuld matematikstuderende i Danmark, bruger Maple til at studere på en enestående måde – ved at undervise andre studerende. Mikkel har allerede talent for matematik, så han bruger en del af sin tid på at undervise yngre studerende, og kan så selv gennem denne undervisningsproces lære endnu mere. Mikkel har allerede bestået et matematisk pensum og bestået eksaminer, der er mindst et år forud for hans studieår. Nu bruger han Maple til at studere kemi, matematik og fysik, foruden til at deltage i mange konkurrencer.

Ifølge Mikkel kan Maple løse matematiske problemer nemmere og mere nøjagtigt. Det hjælper de studerende med at kontrollere deres arbejde, og hindrer dem i at blive fortabt i komplekse beregninger.

”Når jeg arbejder med et problem, noterer jeg også hvad jeg gør, så rapportering om mit arbejde er utrolig nemt – til forskel fra software, som andre undervisere bruger. I mange tilfælde går de studerende i stampe på grund af simple, matematiske fejl, der kan gøre deres  endelige løsninger på opgaverne forkerte. Maple hjælper de studerende til at undgå dette, og gør det muligt for dem at kunne fokusere på selve løsningen af problemerne”, fortæller Mikkel.

”Maple er meget brugbar til mine kurser i forskning,” siger Mikkel. ”Maple kan bruges til alt mit beregningsarbejde, så jeg kan koncentrere mig om det problem, jeg prøver at løse. Jeg kunne selvfølgelig gøre det selv, men Maple gør det nemmere, og jeg slipper for det kedsommelige arbejde.”

Maple har hjulpet Mikkel til succes i adskillige konkurrencer, inklusive Georg Mohr og A-Lympiad konkurrencerne. Georg Mohr konkurrencen, der anses for at være den danske matematiske olympiade, består af uafhængige afdelinger med problemløsning. Seks studerende bliver udvalgt til deltagelse i Den internationale Matematik Olympiade, hvor de skal løse komplekse problemer. Mikkel forklarer, hvordan Maple hjalp ham med at forberede konkurrencen i år: ”Sidste år klarede jeg mig ikke så godt, men i år er jeg blandt top fem til min første eksamen.”

Mikkel deltog også i den matematiske A-Lympiad, der er en konkurrence, hvor Mikkel og hans holdkammerater brugte Maple til løsning af en real-life matematisk modelopstilling.

I den nationale fysikkonkurrence løste Mikkel fysiske problemer, der mindst er et år forud for hans standpunkt i studiet. ”Maples beregningskraft hjalp os meget til at løse disse avancerede problemer,” siger Mikkel.

Mikkel bruger også Maple som værktøj til indlæring, når han hjælper elever i underskolen. ”Jeg kan virkelig godt lide at undervise de elever. Det, der motiverer mig er, at jeg selv bliver bedre til matematik og fysik, når jeg bruger Maple i undervisningen.” Undervisningen gør Mikkel i stand til at hjælpe andre studerende, og udvide sin egen uddannelse på en enestående, interaktiv måde. Han plejede at bruge kuglepen og papir, men ved at anvende software som Maple kan de studerende visualisere komplekse problemer, og dermed gøre deres forståelse af stoffet bedre. Efter et år, hvor Mikkel underviste elever med traditionelle metoder, kan han nu bruge Maple til at undervise sine elever i sine matematik- og fysiktimer. ”Maple gør det sjovere at lære komplekse koncepter, og nemmere at forstå,” siger Mikkel.

De studerende er spredt ud over hele Danmark, så Maples online indlæringsfunktioner, som for eksempel MapleCloud, gør Mikkel i stand til at hjælpe flere elever, da han er i stand til at føje indhold og flere opgaver til undervisningen online.

Mikkel møder sine studerende ved TalentCamp, der er et matematik program for talentfulde elever i underskolen. TalentCamp er baseret på en filosofi, der opmuntrer eleverne til at have det sjovt med deres studie, og bevæge sig videre til mere avancerede niveauer i deres eget tempo. Eleverne tildeles mentorer som Mikkel, der underviser dem gennem året. ”Programmet gør, at jeg kan møde og interagere med ligesindede elever. Det er også rart at være beskæftiget med elever, der elsker matematik lige så meget, som jeg gør. Jeg har fået så meget input fra TalentCamp, og det vil jeg gerne give videre.”

Maple er særlig nyttig for danske elever og studerende til at lære matematik, på grund af den danske Gym pakke i Maple. Gym pakken er en add-on til Maple, der indeholder indbyggede lektioner, der gør arbejdet med Maple lettere. Det omfatter worksheets til beskrivende statistikker, regressioner, trigonometri, måling af reaktioner i 2D og 3D, statistiske prøver samt løsning af ligninger. Pakken indeholder også apps til at beregne regression, kalkulation af triangler og Chi-squared tests.

Maple Gym er designet til at passe ind i de danske studieplaner, så  den gør indlæring mere strømliniet ved at gøre øvelser tilgængelige med et enkelt klik. ”Mange problemer er allerede løst i den danske Maple Gym pakke, så jeg bruger den til at undervise eleverne,” siger Mikkel. ”Maple er virkeligt et kraftigt værktøj til indlæring af de danske læseplaner, og eksaminerne bliver meget nemmere med Maple som ressource til indlæring. Matematik med Maple er en kombination med kraft og styrke,” siger Mikkel.

Med hjælp af Maple plejer Mikkel det matematiske elevsamfund, og håber at kunne lære dem programmering i fremtiden. Mikkel planlægger at forfølge  sin passion for matematik på universitetet.


Contact Maplesoft to learn how Maple can be used in your classroom.